Afrika

►Interactieve praatplaat
►Interactieve liedlijst
►Spellenpakket
►Schrijven

►Taal
►Rekenen
►Schrijven
►Hoeken en rollenspel
►knutselwerkjes
►Bewegingsonderwijs
►Excursie
►Computerspellen
►Pinterest

De komende tijd verschijnt hier veel materiaal bij het thema ‘Afrika’

 

Spellenpakket, thema ‘Afrika’

Vijf prachtige educatieve spellen, met spelvariaties, voor jongste en oudste kleuters bij het thema ‘Afrika’. Met doelen uit de ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Door het spelen van de spellen oefenen de kids o.a. kleuren, reeksen, rijmen, letterherkenning, woordbeeld en tellen. De spellen kunnen ook gebruikt worden in taal-en rekenhoek.  Bevat veel differentiatiemogelijkheden.

Voorkant spellenpakket Afrika, kleuteridee.nl     spellen, spellenpakket Afrika, kleuteridee.nl

Bij het eerste spel gaat het om tellen en hutten bouwen. Als je op het goede vakje komt, mag je een kaartje met een deel van de hut pakken. Wie kan aan het eind van het spel zoveel mogelijk hutten bouwen met de verkregen kaartjes?
Bij het tweede spel laten we de nek van de giraf groeien. Niet bij iedereen gaat het even snel. De kinderen oefenen de kleuren en praten over de begrippen, langer, korter, langste, kortste, even lang. Maar pas op!…Als je pech hebt, moet je nek weer helemaal naar beneden.
Bij het volgende spel is een memory. Zoek bij alle safaridieren een kaart met een woord dat rijmt op het dier. Het spel kan ook coöperatief met de hele groep gespeeld worden.
Bij spel vier is worden er reeksen gemaakt met Afrikaanse mensen. Er is volop gelegenheid voor differentiatie. Zo kun je reeksen maken van twee, drie of meer verschillende mensen. Ook hier is een coöperatieve vorm toegevoegd.
Het Afrikaanse letterspel geeft spelenderwijs de mogelijkheid aan de kinderen om de letters te herkennen en op te zoeken. Dit kan zelfs zonder dat ze de letters kennen. Maar ook in dit spel is veel differentiatie mogelijk.

Weer een prachtig, leerzaam spellenpakket voor kleuters met doelen uit het observatiesysteem ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Te gebruiken in de rekenhoek, leeshoeken, als activiteit tijdens de werkles en zelfs als gezelschapsspel op een feestje met thema ‘Afrika’.