Boerderij

►Interactieve praatplaat
►Interactieve liedlijst
►Spellenpakket
►Taal
►Rekenen
►Schrijven
►Puzzels
►Gym
►Kleurplaten

►Denkontwikkeling

►Knutselwerkjes op Pinterest 

Interactieve praatplaat voor kleuters, thema boerderij

Klik op de linkjes voor allerlei informatieve filmpjes, liedjes en spelletjes rond de boerderij. Scrol over de plaat om de linkjes aan te klikken.
Om de plaat op groot formaat uit te printen of om de plaat zonder linkjes te bekijken, klik hier.

Fullscreen

 

Liedjes voor kleuters bij thema boerderij

Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen.

Fullscreen

 

Spellenpakket ‘Boerderij’

Dieren zoeken, lotto leggen, alles van de boerderij,
lammetjes krijgen, woorden klappen, wie gaat winnen, ik of jij?

Vijf prachtige educatieve spellen, voor jongste en oudste kleuters bij het thema ‘Boerderij’. Met doelen uit de ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Door het spelen van de spellen oefenen de kids o.a. geheugen, overeenkomsten, meer en minder, letterherkenning, woordbeeld, lettergrepen en tellen. De spellen kunnen ook gebruikt worden in taal-en rekenhoek.

spellenpakket boerderij alle spellen, kleuteridee, voorkant.     spellenpakket boerderij alle spellen, kleuteridee.

Een pakket met schitterende educatieve spellen om spelenderwijs te werken aan taal- en rekendoelen.
Het eerste spel is een dierenlotto. De kinderen verzamelen de kaartjes van hun spelbord, maar moeten daarbij wel goed opletten dat ze de goede koe en de goede geit en de andere juiste dieren gebruiken.
Bij het tweede spel zijn we in de schaapskooi waar lammetjes geboren zijn. De kinderen komen tijdens het spel op letters. Deze letters mogen ze doorkrassen op hun kraskaart. Wie heeft aan het eind de meeste woordjes ‘lam’ door kunnen krassen?
Bij het volgende spel is rekenspel. Zoek steeds een kaartje met één dier minder en zoek daarna de kaartjes met één dier meer. De spel kan ook gespeeld worden met de getalkaarten.
Spel vier is een memory. Er moeten echter niet twee dezelfde kaartjes worden gezocht, maar drie kaartjes met hetzelfde dier in een verschillende houding.
Bij het laatste spel ‘Hooiwagen’ is het aantal lettergrepen van het woord dat bij de afbeelding hoort belangrijk. De kinderen proberen als eerste acht hooibalen in hun hooiwagen te krijgen.

Weer een origineel, educatief spellenpakket voor kleuters met doelen uit het observatiesysteem ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Te gebruiken in de rekenhoek, leeshoeken, als activiteit tijdens de werkles en zelfs als gezelschapsspel op een feestje met thema ‘Boerderij’.

 

Woordkaarten voor kleuters, thema boerderij

Woordkaarten voor kleuters , thema boerderij, kleuteridee , Preschool farm theme.     Woordkaarten voor kleuters 2, thema boerderij, kleuteridee , Preschool farm theme.

 

Woordenschat en rijmen, thema boerderij

 

Verwerkingsmateriaal bij de nationale voorleesdagen 2016; We hebben er een geitje bij!

Schrijfpatroon 'we hebben er een geitje bij', nationale voorleesdagen 2016, kleuteridee.nl, free printable.     Tel de jonge dieren, 'we hebben er een geitje bij', nationale voorleesdagen 2016, kleuteridee.nl, free printable.

Woordweb A3 thema boerderij met afbeeldingen

Handig woordweb voor in de klas. Klik op de plaat voor een grote afbeelding op A3 formaat.

Woordweb met afbeeldingen thema boerderij A3 formaat, kleuteridee, juf Petra.

 

Rekenen voor kleuters, thema boerderij

Rollen stro tellen, thema boerderij, kleuteridee , Preschool farm theme, free printable.     Zoek evenveel rollen stro, thema boerderij, kleuteridee , Looking as many rolls of straw, Preschool farm theme, free printable.

 

Schrijfpatroon voor kleuters, thema boerderij

Schrijfpatroon stro, thema boerderij, kleuteridee , writing pattern straw, Preschool farm theme, free printable.     Schrijfpatroon land harken, thema boerderij, kleuteridee , writing pattern straw, Preschool farm theme, free printable.

 

Puzzels voor kleuters, thema boerderij

Puzzel boerderijdieren, thema boerderij, kleuteridee , Preschool puzzle, farm theme, free printable.     Puzzel boerderijdieren 2, thema boerderij, kleuteridee , Preschool puzzle, farm theme, free printable.

Puzzels 

1. Puzzel eend, kleuteridee, thema de sloot, Preschool duck puzzle, free printable.     2. Puzzel paard, kleuteridee, thema boerderij, Preschool horse puzzle, free printable.

 

Memorie en doolhof voor kleuters, thema boerderij

Memorie: Print het onderstaande spel twee keer uit. De kinderen kunnen de kaartjes uitknippen en daarna het spel spelen. De kaartjes worden ondersteboven gelegd en om de beurt proberen de kinderen twee dezelfde kaartjes om te draaien. Doolhof: Help de koe de weg te vinden naar het weiland.

Memorie , thema boerderij, kleuteridee , Preschool game, farm theme, free printable.     Breng de koe naar de wei, thema boerderij, kleuteridee , Preschool game, farm theme, free printable,

 

Waar horen de dieren thuis?

Kleur alleen de dieren die op de boerderij horen, juf Petra van Kleuteridee, color the farm animals, free printable.

 

Gymles thema paarden voor kleuters 1

Gymles voor kleuters, themales paarden 1, kleuteridee

Inleiding: Paarden vangen: De boer (vanger) wil alle paarden in de stal brengen. Alle paarden en veulentjes (kleuters) lopen daarom snel bij hem vandaan. Weet de boe alle paarden en veulens naar de stal te brengen (een hoek van het lokaal)? Variatie: Eén of meerdere knechten helpen de boer.

Kern 1: Paardenkeuring: Er is een jury van drie kleuters. De andere kleuters zijn paarden die naar de keuring gaan. Iedere keer krijgen ze een specifieke klassikale opdracht. Loop zo goed mogelijk als een paard, til je benen zo sierlijk mogelijk op, loop in een draf, in galop enz. De jury beslist welk paard het beste is. Variatie: De kinderen zijn in tweetallen. Eén is het paard, de ander is de berijder.

Kern 2: Paarden springen: De paarden (kleuters) moeten springen. In het lokaal staan verschillende hoge en lage hindernissen waarover de paarden kunnen springen. Wie kan zelfs over de hoogste hindernissen springen? Variatie: Er kan ook een hindernis parcours worden gemaakt.

Afsluiting: Veedief: Alle kinderen zitten in een kring. Eén kind (de boer) zit in het midden op een stoel en is geblinddoekt. Onder de stoel van de boer staat een klein speelgoedpaardje (bijv. playmobil). De leerkracht wijst nu een kind aan dat moet proberen om het paard weg te halen.  Het kind dat op het krukje zit moet proberen om de “dief” af te tikken. Is dit gelukt dan wordt de “dief” nu de boer.

 

Kleurplaten voor kleuters, thema boerderij

Kleurplaat boer met kruiwagen, kleuteridee.nl , thema boerderij .     Kleurplaat veemarkt, handje klap, kleuteridee.nl , thema boerderij .     Kleurplaat feest op de boerderij, kleuteridee.nl , thema boerderij voor kleuters .

 

Heel veel knutselwerkjes en lesideeën op Pinterest bij thema boerderij

Klik op de afbeelding.

Pinterest juf Petra knutselen thema boerderij voor kleuters

Pinterest juf Petra knutselen thema kippen voor kleuters

Pinterest juf Petra knutselen thema koeien voor kleuters

Pinterest juf Petra knutselen thema schapen voor kleuters

Pinterest juf Petra knutselen thema varkens voor kleuters

Pinterest juf Petra knutselen thema paarden voor kleuters