Hervormingsdag

►Video Maarten Luther
►Platen over Maarten Luther
►Kleurplaten
►Liedjes
►Calvijn

 

Video over het leven van Maarten Luther en de 95 stellingen op de Slotkapel in Wittenberg

Op 31 oktober is het Hervormingsdag. Een dag waarop christenen aan Maarten Luther denken. Hij leerde hoe belangrijk het geloof in God is.

 

Platen bij het leven van Luther

Deze platen kun je gebruiken als je zelf het verhaal over Luther en Hervormingsdag aan de kinderen wilt vertellen. Klik op de afbeelding om een PDF te downloaden.

Hervormingsdag voor kleuters, kleuteridee.nl, Maarten Luther en de 95 stellingen

 

Kleurplaat hervormingsdag, Maarten Luther

kleurplaat hervormingsdag Maarten Luther, kleuteridee

 

Lied over Maarten Luther, Als je maar op God vertrouwt

 

Lied over Johannes Calvijn

Een eenvoudig lied over de kerkhervormer Johannes Calvijn. Het lied wordt gezongen op de melodie van ‘De Heer’ is mijn Herder’.
Klik op de afbeelding om een PDF te downloaden van het lied.

Lied over Johannes Calvijn, kleuteridee, free printable.

 

(Advertorial)

Het verhaal van Maarten Luther

het-verhaal-van-maarten-luther

Nieuw! Een prachtige dvd met een animatiefilm van ongeveer 30 minuten over het leven van Luther. De dvd is Nederlands gesproken, en heeft optionele ondertitels in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Pools. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor jongeren.

De dvd bevat ook een lesboekje van 19 pagina’s met kleurplaten, puzzels en gespreksvragen voor kinderen. Het bevat ook een katern van 30 pagina’s voor leerkrachten.
Een echte aanrader voor leerkrachten, zeker in dit jaar van 500 jaar reformatie. Met minimale voorbereiding geef je een fantastische les kerkgeschiedenis. Ook geschikt voor het geven van Engelse les!

Klik op de afbeelding om naar de website van ‘De Fakkeldragers’ (www.defakkeldragers.nl) te gaan. Hier kun je een trailer van de film zien en bonusmateriaal bekijken. De dvd is te bestellen via de website en de christelijke boekhandel.

 

Film over het leven van Luther met playmobil