Israël

(advertentie)
Banner-TovClub-thema Israël, kleuteridee

►Interactieve praatplaat
►Interactieve liedlijst
►Spellenpakket
►Taal
►Hoeken en rollenspel

►Rekenen
►Schrijven
►Digibord
►Apps
►Knutselwerkjes
►Kleurplaten

►Gastles
►Kleurplaten

Op deze pagina verschijnen de komende 6 weken veel ideeën en materialen.

Interactieve praatplaat thema ‘Israël’

Klik op de linkjes voor allerlei informatieve filmpjes, liedjes over het thema ‘Israël’. Scrol over de plaat om de linkjes aan te klikken.

Fullscreen

 

Interactieve liedlijst thema ‘Israël’

Heel veel liedjes bij thema ‘Israël’, veelal met muziek en beeld om tijdens het leren op het digibord te laten zien. Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen.

Fullscreen

 

Elly Zuiderveld en Jan Visser maakten beiden een prachtig lied voor ons bij het thema Israël.

Welkom in Israel, Elly Zuiderveld- Nieman, kleuteridee     Ga je mee naar Israël, Jan Visser, kleuteridee

 

Spellenpakket ‘Israël’

Pesach vieren, Thora lezen, rabbi’s zoeken, speel een spel.
Zoek verschillen, bouw een stadsdeel, leer veel over Israël!

Vijf prachtige educatieve spellen, voor kinderen van 4 tot 12 jaar bij het thema ‘Israël’. Met doelen uit de ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Door het spelen van de spellen oefenen de kids o.a. geheugen, overeenkomsten, verschillen, combineren,  Joodse feesten, volgorde en tellen. De spellen kunnen ook gebruikt worden tijdens de werkles of in de hoeken.

Spellenpakket Israël voor kinderen van 4-12 jaar, kleuteridee     Spellenpakket Israël, Jewish games for kids, kleuteridee

Een pakket met educatieve spellen om spelenderwijs te werken aan veel rekendoelen enkele taaldoelen en burgerschap. Erg leuk om spelenderwijs aan de kinderen wat over de cultuur in Israël te leren.

Dit spellenpakket is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Het eerste spel heet Rabbinaat. Welke rabbi’s hebben precies 1, 2,3 of vier overeenkomsten? Een geweldig spel om de visuele waarneming en het visuele geheugen te trainen.
Bij het tweede spel Bar Mitswa moet de speler eerst 13 keer zijn verjaardag vieren om Bar Mitswa te worden. Pak je snel de goede kaartjes of ben je nog niet jarig?
Bij het volgende spel kun je een stadsdeel bouwen in Jeruzalem. Niet ieder stadsdeel is evenveel punten waard, dat wordt dus spannend!
Spel vier is het Pesachspel. Wie heeft het eerst zijn Sederschotel vol met alle gerechtjes om Pesach te vieren? Een enorm leerzaam spel voor jong en oud.
Het laatste spel ‘Joods schaduwspel’ is een schaduwmemoriespel. Bij elk kaartje met een Joodse man, hoort ook een kaartje met de schaduw van deze Jood. Wie vindt de meeste kaarten?
Weer een leuk en leerzaam spellenpakket voor kinderen. Met doelen uit het observatiesysteem ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Te gebruiken in de hoeken, als activiteit tijdens de werkles.

Woordkaarten thema ‘Israël’

Woordkaarten thema Israël, kleuteridee, free printable     Woordkaarten 2 thema Israël, kleuteridee, free printable

Woordkaarten 3 thema Israël, kleuteridee, free printable

 

Speeltafel thema Israël

Thematafel Israel voor kleuters, kleuteridee, Kindergarten Israel theme .

Op deze lange speeltafel, met de achtergrond van de stad Jeruzalem, kunnen de kinderen uren heerlijk spelen. Er is plaats om met blokjes een klaagmuur te bouwen. Van groen plukjes watten, maken de kinderen het mos en gras tussen de muur. Bij de tafel liggen kleine papiertjes en potloden. De kinderen mogen briefjes schrijven of tekenen en in de nissen van de muur stoppen. De gebedssjaals en keppeltjes zijn van Fimoklei gemaakt.

Thematafel Israel voor kleuters, kleuteridee, Kindergarten Israel theme 2.   Thematafel Israel voor kleuters, kleuteridee, Kindergarten Israel theme 3.

Op de mat zijn weggetjes, een woestijn, een schapenweide en de dode zee afgebeeld. Met kamelen, een landrover gaan de playmobilpoppetjes over de paadjes en door de woestijn. In de wei lopen schapen en staat een schaapskooi. In de dode zee is een playmobilfamilie aan het zwemmen.

Thematafel Israel voor kleuters, kleuteridee, Kindergarten Israel theme 4.     Thematafel Israel voor kleuters, kleuteridee, Kindergarten Israel theme 5.

Achtergrond Israël, Jeruzalem, kleuteridee

Speelkleed Israël met woestijn, Dode zee, kleuteridee

Om de speelmat Israël en de achtergrond van Jeruzalem te bestellen klik hier

 

Schrijfpatronen met Davidsster en dreidel, thema Israël

Schrijfpatroon Davidsster, thema Israël, kleuteridee     Schrijfpatroon dreidel Chanoekafeest, thema Israël, kleuteridee

 

Digibordles Bar Mitswa

Een presentatie over Bar Mitswa met veel mooie foto’s. Je kunt het bestand downloaden voor je het gaat gebruiken.

Bar Mitswa presentatie, kleuteridee

 

Interactieve educatieve spellen voor computer of digibord

Feest in Jeruzalem is een spel om te tellen en om de begrippen meer en minder te oefenen.

 

Vlaggenlijn maken, vlaggen schilderen

Vlaggenlijn Israël, kleuteridee

Geef de kinderen een stevig wit papier op A5 formaat. Leg een voorbeeld van de vlag van Israël op tafel. De kinderen schilderen de twee strepen met blauwe verf. Leg uit dat de Davidsster wordt gemaakt van 2 driehoeken. Laat ze deze ster eerst een paar keer schilderen op een kladpapier. Daarna wordt de Davidsster op de vlag geschilderd.

Vlag Israël verven, kleuteridee      Vlag Israël verven, kleuteridee 2

Daarna kun je de kinderen een blauw papier geven van dezelfde afmeting. Hierop schilderen ze met witte verf figuren naar keuze. Deze blauwe vlaggetjes kun je aan een lijn hangen tussen de witte vlaggen. Gebruik hiervoor kleine knijpertjes.

 

Gastles over de sjofar 

Nodig iemand uit die iets kan vertellen over de sjofar en laat het geluid horen. Ook kleuters kunnen het juiste geluid uit de hoorn krijgen.

gastles sjofar, thema Israël, kleuteridee.

 

 

 Kleurplaten thema ‘Israël’

Kleurplaat Israël, kleuteridee     Kleurplaat Davidster, kleuteridee     Kleurplaat Chanoeka, kleuteridee

Kleurplaat Israël, jongen met wet, kleuteridee.     Kleurplaat Israël, jongen bij klaagmuur, kleuteridee