Vliegveld

►Interactieve praatplaat                       
►Interactieve liedlijst

►Taal
►Rekenen
►Schrijven
►Themahoek

Gratis bestanden downloaden van kleuteridee met Dropbox.

 

Interactieve praatplaat thema vliegveld voor kleuters

Een praatplaat om met kleuters in gesprek te gaan over het vliegveld. Scrol met de muis over de plaat en klik op de linkjes om allerlei informatieve kennis op te doen. © Deze plaat mag niet op andere websites worden getoond.

Interactieve praatplaat thema vliegveld voor kleuters, juf Petra, kleuteridee

 

Interactieve liedlijst voor kleuters thema vliegveld 

Liedjes bij het thema vliegveld. Scrol over de plaat om de linkjes van de liedjes aan te klikken.

Heel veel liedjes bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra kleuteridee

 

Woordkaarten voor kleuters thema vliegveld 

Woordkaarten vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.

 

Logische volgorde en schaduw matchen voor kleuters thema vliegveld

Logische volgorde van het opstijgen voor thema vliegveld, juf Petra van kleuteridee, plane sequence preschool, free printable.     Vliegtuigen en hun schaduw matchen voor thema vliegveld, juf Petra van kleuteridee, shadow plane match, free printable.

 

Rol en bedek, thema vliegveld voor kleuters

Geef onderstaand spelblad aan kleuters samen met een dobbelsteen. ze gooien de dobbelsteen en het getal dat bij het aantal gegooide ogen hoort, strepen ze door op hun spelblad.Voor het tweede blad zijn twee dobbelstenen nodig. Het spel kan individueel gespeeld worden of tegen elkaar. Als er tegen elkaar wordt gespeeld, is degene die het eerst al zijn getallen heeft doorgestreept de winnaar.

Rol en bedek thema vliegveld 1-6, juf Petra van Kleuteridee, roll a dice and cover, free printable.     Rol en bedek thema vliegveld 1-12, juf Petra van Kleuteridee, roll a dice and cover, free printable.

 

Schrijfpatronen thema vliegveld voor kleuters

Schrijfpatroon vliegen maar! voor kleuters, thema vliegtuig, juf Petra van kleuteridee, preschool writing pattern aeroplane, free printable.     Schrijfpatroon vliegtuig voor kleuters, thema vliegveld, preschool writing pattern aeroplane, free printable.

 

Materialen voor themahoek vliegveld

Boarding pass voor kleuters

Boarding pass voor themahoek vliegveld, juf Petra van kleuteridee, boarding pass for role play.

 

Paspoort voor kleuters themahoek vliegveld

Paspoort 1 voor thema vliegveld, juf Petra van kleuteridee, passport 1 for preschool role play, free printable.     Paspoort 2 voor thema vliegveld, juf Petra van kleuteridee, passport 2 for preschool role play, free printable.

 

Rolkaarten voor kleuters bij themahoeken vliegveld 

Print de kaarten en maak gaatjes op de zwarte stippen. Rijg een draad door de gaatjes. Je kunt de kaarten ook eerst lamineren. Geef de kinderen voordat ze in de hoeken gaan een rolkaart. Dit helpt het spel op gang. Sommige kinderen houden van een zekere structuur. Deze kaarten bieden deze structuur. De rollen en taken zijn verdeeld.

Kaarten voor rollenspel, in de hoeken bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.     Kaarten voor rollenspel, in de hoeken, bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.

Kaarten voor rollenspel 1 in de hoeken bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.     Kaarten voor rollenspel 2 in de hoeken bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.

Kaarten voor rollenspel 3 in de hoeken bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.

 

Kaarten voor kleuters bij themahoeken vliegveld 

Bij het thema vliegveld kun je in groep 1 en 2 leuke themahoeken maken. Vertel aan de kleuters wat er op de kaart staat. Misschien kunnen zij het zelf wel benoemen als ze al eens hebben gevlogen. Als je onderstaande platen ophangt in bijbehorende hoeken is het voor kinderen duidelijk welke activiteiten er in deze hoek kunnen plaats vinden.

Themahoek welkom op Schiphol bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.     Themahoek 1 bagagecontrole bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.

Themahoek 2 informatiebalie bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.     Themahoek 3 koffers bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable

Themahoek 4 veiligheidspoortjes bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.Themahoek 4 veiligheidspoortjes bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.     Themahoek 5 wachtruimte bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.

Themahoek 6 welkom aan boord bij thema vliegveld voor kleuters, juf Petra van kleuteridee, free printable.