Hervormingsdag

►Video Maarten Luther
►Platen over Maarten Luther
►Kleurplaten
►Liedjes
►Calvijn

 

Video over het leven van Maarten Luther en de 95 stellingen op de Slotkapel in Wittenberg

Op 31 oktober is het Hervormingsdag. Een dag waarop christenen aan Maarten Luther denken. Hij leerde hoe belangrijk het geloof in God is.

 

Platen bij het leven van Luther

Deze platen kun je gebruiken als je zelf het verhaal over Luther en Hervormingsdag aan de kinderen wilt vertellen. Klik op de afbeelding om een PDF te downloaden.

Hervormingsdag voor kleuters, kleuteridee.nl, Maarten Luther en de 95 stellingen

 

Kleurplaat hervormingsdag, Maarten Luther

kleurplaat hervormingsdag Maarten Luther, kleuteridee

 

Lied over Maarten Luther, Als je maar op God vertrouwt

 

Lied over Johannes Calvijn

Een eenvoudig lied over de kerkhervormer Johannes Calvijn. Het lied wordt gezongen op de melodie van ‘De Heer’ is mijn Herder’.
Klik op de afbeelding om een PDF te downloaden van het lied.

Lied over Johannes Calvijn, kleuteridee, free printable.

 

(Advertorial)

De Fakkeldragers: verhalen over geloofshelden

De Fakkeldragers zijn spannende kinder-dvd’s over geloofshelden die echt bestaan hebben, zoals Augustinus, John Bunyan, Perpetua en Maarten Luther. Elke aflevering duurt ongeveer 30 minuten. Verder staat er bonusmateriaal op de dvd’s, zoals gespreksvragen, puzzels en kleurplaten. De dvd’s zijn Engels gesproken en Nederlands ondertiteld. De aflevering over Maarten Luther is ook in het Nederlands ingesproken en heeft optionele ondertitels in het Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Pools.

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 6-8 jaar en voor jongeren. Een echte aanrader voor leerkrachten. Met minimale voorbereiding geef je een fantastische les kerkgeschiedenis.

fakkeldragers 2

Klik op de afbeelding om naar de website van ‘De Fakkeldragers’ (www.defakkeldragers.nl) te gaan. Hier kun je trailers zien en bonusmateriaal bekijken. De dvd’s zijn te bestellen via de website en de christelijke boekhandel.

Bekijk ook eens de dvd ‘Theo vertelt’ en de bijbehorende website www.theovertelt.nl. Deze tekenfilmserie wil kinderen en volwassenen bekend maken met Gods Woord. Theo onderzoekt belangrijke Bijbelse onderwerpen, zoals redding, zonde, de liefde van God en vergeving. Klik hier voor een trailer.

 

 

Film over het leven van Luther met playmobil