Insecten & kriebelbeestjes

►Interactieve praatplaat
►Interactieve liedlijst
►Woordkaarten
►Digibord, tablet, computer

►Taal
Rekenen
►Schrijven

 

Interactieve praatplaat thema insecten &  kriebelbeestjes

Een praatplaat om met kleuters in gesprek te gaan over allerlei insecten en kriebelbeestjes. Scrol met de muis over de plaat en klik op de linkjes om allerlei informatieve kennis op te doen.  © Deze plaat mag niet op andere websites worden getoond.

Fullscreen

 

 

Liedjes voor kleuters bij thema insecten & kriebelbeestjes

Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen.

Fullscreen

 

Spellenpakket, thema insecten

Tel de stippen, vang de mug, krijg de vlinder, vliegensvlug!

Vijf mooie, educatieve spellen voor kleuters bij het thema ‘insecten’. Met doelen uit de ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Door het spelen van de spellen oefenen de kids o.a. tellen en getal kennis, kleuren, vormen, letters, woordbeeld, sorteren en de doorgaande lijn van ei naar vlinder. De spellen kunnen ook gebruikt worden in taal-en rekenhoek.

Spellenpakket insecten, kleuteridee.  Alle spellen, spellenpakket insecten, kleuteridee.

Tijdens het eerste spel, Insectensprong, oefenen de kinderen kleuren en getalkennis op een speelse manier.
Bij het tweede spel is er een muggenplaag. Welk kind kan zoveel mogelijk keren het woord mug leggen en op deze manier de muggen vangen. Geschikt voor jongste en oudste kleuters.
Het  volgende spel is een insectenmatrix. In dit spel zitten veel mogelijkheden om te differentiëren. Er zijn spelborden die oplopen in moeilijkheid. Tijdens dit spel wordt het kind uitgedaagd om te tellen, te sorteren op grond van twee eigenschappen. Maar ook oefenen met kleuren en vormen komt aan bod.
Bij dit spel leren de kinderen de volgorde in de levenscyclus van een vlinder.
Het laatste spel is een memoryspel. Op het ene kaartje staat een insect afgebeeld met zijn naam erbij. Op het andere kaartje staat alleen de naam van het insect. Het gaat erom dat de kinderen het woordbeeld herkennen.

Weer een mooi, educatief spellenpakket voor kleuters met doelen uit het observatiesysteem ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Te gebruiken in hoeken, als activiteit tijdens de werkles en zelfs als gezelschapsspelen op een feestje met thema ‘insecten’.

 

Woordkaarten voor kleuters, thema insecten

Woordkaarten 1 voor kleuters, thema insecten, kleuteridee, free printable.  Woordkaarten 2 voor kleuters, thema insecten, kleuteridee, free printable.

 

Digibordles of spel op tablet en computer

Zet de getallen in de goede volgorde van 1-10

 

 Taal met kleuters, thema insecten

Zet een kring om de letters van tor, thema insecten voor kleuters, kleuteridee.nl, free printable.  zet een kring om de woordjes tor, hema insecten voor kleuters, kleuteridee.nl, free printable.

 

Rekenen met kleuters, thema insecten

Tel de mieren, thema insecten voor kleuters, kleuteridee.nl, free printable.  Eenvoudige grafiek voor kleuters, tel de insecten, kleuteridee.nl, Kindergarten math game, graphic, free printable.

Rekenen met kleuters, thema insecten

Rups van kort naar lang, thema insecten voor kleuters, kleuteridee.nl, free printable.  Rups even lang maken,hema insecten voor kleuters, kleuteridee.nl, free printable.

 

Schrijven met kleuters, thema insecten

Schrijfpatroon sprinkhaan, thema insecten voor kleuters, kleuteridee.nl, free printable.  Schrijfpatroon mug, thema insecten voor kleuters, kleuteridee.nl, free printable.