Taal

►Ideeën voor de schrijfhoek / taalhoek
►Zoek dezelfde beginletter
►Zoek dezelfde eindletter
►Rijmen met kleuters

 

Ideeën voor de schrijfhoek / taalhoek

1. Lettergrabbelspel voor de taalhoek

De kleuters grabbelen de letterkaartjes met plaatjes uit de grabbelbak. Ze zoeken op de spelkaart het vakje met de juiste letter op. Voor de kinderen die op taalgebied al verder zijn, worden de kaartjes met afbeeldingen zonder letters in de grabbelbak gedaan. Zij moeten zelf aangeven wat de eerste letter van het woord op het plaatje is.

Letterkaartjes voor de taalhoek, letters herkennen, eerste letter, kleuteridee.nl, free printable.  Letterkaartjes voor de taalhoek 2, letters herkennen, eerste letter, kleuteridee.nl, free printable.

Letterkaartjes voor de taalhoek 3, letters herkennen, eerste letter, kleuteridee.nl, free printable.  Grabbelbak met letterkaartjes voor de taalhoek 2, letters herkennen, eerste letter, kleuteridee.nl, free printable.

Spelkaart met letterkaartjes voor de taalhoek 2, letters herkennen, eerste letter, kleuteridee.nl, free printable.  Spelkaarten met letterkaartjes voor de taalhoek 2, letters herkennen, eerste letter, kleuteridee.nl, free printable.

 

Zoek tien woorden met dezelfde beginletter

Klik op de afbeelding voor een groot formaat om af te drukken.

Zoek 10 woorden die beginnen met de b, kleuteridee.nl , taal voor kleuters, free printable.  Zoek 10 woorden die beginnen met de d, kleuteridee , taal voor kleuters, free printable.

Zoek 10 woorden die beginnen met de h, kleuteridee.nl , taal voor kleuters, free printable.  Zoek 10 woorden die beginnen met de k, kleuteridee.nl , taal voor kleuters, free printable.

Zoek 10 woorden die beginnen met de l, kleuteridee , taal voor kleuters, free printable.  Zoek 10 woorden die beginnen met de m, kleuteridee.nl , taal voor kleuters, free printable.  

Zoek 10 woorden die beginnen met de p, kleuteridee.nl , taal voor kleuters, free printable.  Zoek 10 woorden die beginnen met de s, kleuteridee.nl , taal voor kleuters, free printable. 

Zoek 10 woorden die beginnen met de t, kleuteridee , taal voor kleuters, free printable.  Zoek 10 woorden die beginnen met de v, kleuteridee.nl , taal voor kleuters, free printable.  

Zoek 10 woorden die beginnen met de w, kleuteridee.nl , taal voor kleuters, free printable.  Zoek 10 woorden die beginnen met de z, kleuteridee , taal voor kleuters, free printable.  

 

Zoek dezelfde beginletter

Als we kinderen willen leren lezen, is het belangrijk dat zij de verschillende klanken in een woord kunnen horen. Bij deze oefening luisteren de kinderen naar de eerste letter van een woord.

Klik op de afbeelding voor een groot formaat om af te drukken.

Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde beginletter 1 , kleuteridee.nl, free printable.  Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde beginletter 2 , kleuteridee.nl, free printable.  Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde beginletter 3 , kleuteridee.nl, free printable.

Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde beginletter 4 , kleuteridee.nl, free printable.  Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde beginletter 5 , kleuteridee.nl, free printable.

Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde beginletter 6 , kleuteridee.nl, free printable.  Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde beginletter 7 , kleuteridee.nl, free printable.

Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde beginletter 8 , kleuteridee.nl, free printable.  Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde beginletter 9 , kleuteridee.nl, free printable.

 

Zoek dezelfde eindletter

Als we kinderen willen leren lezen, is het belangrijk dat zij de verschillende klanken in een woord kunnen horen. Bij deze oefening luisteren de kinderen naar de laatste letter van een woord.

Klik op de afbeelding voor een groot formaat om af te drukken.

Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde eindletter 1 , kleuteridee.nl, free printable.  Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde eindletter 2 , kleuteridee.nl, free printable.  Welke woorden van de plaatjes hebben dezelfde eindletter 3 , kleuteridee.nl, free printable.

 

Rijmen met kleuters

Klik op de afbeelding voor een groot formaat om af te drukken.

Rijmen met kleuters 1, kleuteridee.nl, free printable.  Rijmen met kleuters 2, kleuteridee.nl, free printable.  Rijmen met kleuters 3, kleuteridee.nl, free printable.