De hond

►Interactieve praatplaat
►Interactieve liedlijst
►Spellenpakket
►Taal
►Hoeken en rollenspel
►Schrijven

►Rekenen
►Schrijven
►Digibordlessen
►knutselwerkjes
►Excursie

►Gastlessen
►Pluskidsplanner
►Extra knutselwerkjes

Op deze pagina verschijnen de komende 6 weken veel ideeën en materialen.

Interactieve praatplaat voor kleuters bij thema ‘de hond’.

Klik op de linkjes voor allerlei informatieve filmpjes, liedjes en spelletjes rond het thema ‘de hond’. Scrol over de plaat om de linkjes aan te klikken.
Deze plaat mag niet op andere websites getoond worden. ©

Fullscreen

 

Heel veel liedjes bij thema ‘de hond’ voor kleuters

Heel veel liedjes bij thema ‘de hond’, veelal met muziek en beeld om tijdens het leren op het digibord te laten zien. Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen.

Fullscreen

 

 

Woordkaarten voor kleuters, thema ‘de hond’

Woordkaarten thema 'de hond', kleuteridee, Kindergarten dog theme, free printable 1     Woordkaarten thema 'de hond', kleuteridee, Kindergarten dog theme, free printable

Woordkaarten thema 'de hond', kleuteridee, Kindergarten dog theme, free printable

 

Spellenpakket thema ‘De hond’

Puppy’s tellen, renbaan rennen, honden zoeken, speel je mee?
Woorden spellen, puzzel maken, met z’n allen of met twee!

Zeven vrolijke educatieve spellen voor kleuters bij het thema ‘De hond’. Met doelen uit de ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Door het spelen van de spellen oefenen de kids o.a. tellen en getalbegrip, kleuren, vormen, letters, woordbeeld, sorteren en de motoriek. De spellen kunnen ingezet worden als werkje aan de tafel, maar ook gebruikt worden in taal-en rekenhoek.

Spellenpakket thema de hond, kleuteridee         Spellenpakket thema de hond, kleuteridee

Tijdens het eerste spel ‘Puppy’s’, oefenen de kinderen tellen en getalkennis op een speelse manier.
Het tweede spel ‘Hondenrace’  is een hardloopwedstrijd voor honden. De kinderen oefenen getallen, kleuren en oefenen op een eenvoudige plattegrond. Welke hond is het eerst bij de finish?
Het  volgende spel is een kleurenlotto. De kinderen worden uitgedaagd om de kaartjes te bekijken op kleur en vorm. Wie heeft het eerst alle goede honden?
Bij het vierde spel oefenen de kinderen met het woordbeeld ‘hond’ door de letters door te krassen die ze gooien met de letterdobbelsteen.
Het vijfde spel zijn vier doolhoven voor de hond en zijn baasje. Een goede oefening voor de fijne motoriek en het probleemoplossend denken.
Spel zes is een eenvoudige hondenpuzzel.
Het laatste spel vraagt om vergelijken en tellen van het aantal puppy’s.
Weer een vrolijk, educatief spellenpakket voor kleuters met doelen uit het observatiesysteem ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Te gebruiken in hoeken, als activiteit tijdens de werkles en zelfs als gezelschapsspelen op een feestje met thema ‘de hond’.
Klik hier om naar het spellenpakket te gaan.

 

Speeltafel thema ‘de hond’

Op de speeltafel kun je een hondenschool maken. Hiervoor heb je een aantal honden en poppetjes nodig. Ook een schuurtje, een hok en wat hekken zijn handig. Met blokjes en ijslolliestokjes kunnen de kinderen een parcours maken voor de honden. Daarna kunnen ze met hun honden een wedstrijdje houden.
De bosachtergrond en de parkondergrond kun bij ons kopen.

bosachtergrond, kleuteridee

Ga hier naar de bestelpagina van de bos achtergrond of een parkmat.

thematafel hondenschool, thema de hond, kindergarten dog theme, kleuteridee 2

thematafel hondenschool, thema de hond, kindergarten dog theme, kleuteridee     thematafel hondenschool, thema de hond, kindergarten dog theme, kleuteridee 3

 

Schrijfpatronen thema ‘de hond’

Schrijfpatronen thema de hond, kleuteridee, kindergarten Dog writing patterns, free printable k     Schrijfpatroon thema de hond, kleuteridee, kindergarten Dog writing patterns, free printable k

 

Rekenen thema ‘de hond’

Zoek de schaduw thema de hond, kleuteridee, kindergarten Dog math, free printable k     rekenen thema de hond, kleuteridee, kindergarten Dog math, free printable k

 

Hondenbak knutselen 

Hondenbak met botjes knutselen, thema de hond, kindergarten dog theme, kleuteridee

Van stevig gekleurd karton worden twee gaten geprikt of geknipt. De kinderen mogen voor het vouwen de naam van hun hond stempelen. Daarna wordt van het karton een bakje gevouwen en gelijmd. Het bakje wordt ondersteboven gezet en twee wegwerp soepkommen worden in de gaten gezet. Van zout brooddeeg maken de kinderen botjes om in het ene bakje te doen. Het andere bakje is voor water.

Hondenbak met botjes knutselen, thema de hond, kindergarten dog theme, kleuteridee 2     Hondenbak met botjes knutselen, thema de hond, kindergarten dog theme, kleuteridee 3

 

Dierenpaspoort maken met kleuters

dierenpaspoort knutselen, thema de hond, kindergarten dog theme, pet passport, kleuteridee

De kinderen knippen het paspoort uit het knipvel dat je hieronder kunt downloaden. Ze vouwen het paspoort netjes op de stippellijnen. vervolgens stempelen ze het woord ‘paspoort’ voorop het boekje. In het witte vak schrijven ze een nummer. Je kunt hiervoor een vel met nummers op tafel leggen, waar de kinderen er één van overschrijven.

dierenpaspoort knutselen, thema de hond, kindergarten dog theme, pet passport, kleuteridee 3     dierenpaspoort knutselen, thema de hond, kindergarten dog theme, pet passport, kleuteridee 2

Aan de binnenkant kunnen de kinderen alle gegevens invullen. De leerkracht schrijft de naam van de hond voor, die het kind heeft bedacht. Ook de anderen gegevens staan op een voorbeeld.

dierenpaspoort voor gezelschapsdieren, thema de hond, kleuteridee, kindergarten pet passport, free printable

 

Een hond tekenen met wasco, stap voor stap

Voor deze opdracht kun je een stap voor stap voorbeeld gebruiken. Daar kunnen de kinderen zelf in stapjes een voorbeeld na tekenen. Vaak zijn ze na de opdracht helemaal blij dat ze zelf zo’n mooie tekening hebben gemaakt.

hond tekenen stap voor stap, thema de hond, kindergarten dog theme, draw a dog step by step, kleuteridee     hond tekenen stap voor stap, thema de hond, kindergarten dog theme, draw a dog step by step, kleuteridee 2

hond tekenen stap voor stap, thema de hond, kindergarten dog theme, draw a dog step by step, kleuteridee 3     hond tekenen stap voor stap, thema de hond, kindergarten dog theme, draw a dog step by step, kleuteridee 4