Camping

►Interactieve praatplaat
►Interactieve liedlijst
►Taal
►Rekenen
►Schrijven
►Hoeken en rollenspel
►Knutselwerkjes
►Puzzels
►Picto’s matchen
►Camper op school
►Afsluiting thema
►Kritisch luisteren

Interactieve Praatplaat thema Camping

Een praatplaat om met kleuters in gesprek te gaan over kamperen. Scrol met de muis over de plaat en klik op de linkjes om allerlei informatieve kennis op te doen.
© Deze plaat mag niet op andere websites worden getoond.

Fullscreen

 

Liedjes voor kleuters bij thema camping

Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen.

Fullscreen

 

 

Taal voor kleuters bij thema camping

Versje woorden en woordkaarten

Versje kamperen voor kleuters , thema camping, juf Petra van kleuteridee.  Schrijven voor kleuters, thema camping, kleuteridee.nl, preschool camping theme.

Woordkaarten voor kleuters, thema camping, kleuteridee.nl, preschool camping theme.

 

Een lijstje maken van wat de kinderen mee willen nemen op vakantie 

Leg op de tafel een aantal boeken met eerst woordjes. Deze boeken bevatten veel plaatjes met het woord erbij. De kinderen zoeken in het boek wat ze mee willen nemen op vakantie en schrijven dit op het lijstje. Je kunt ook een paar kopieën uit het boek maken als veel kinderen tegelijk deze opdracht doen.

Vakantielijstje maken, thema camping, rollenspel en hoeken voor kleuters, kleuteridee.nl, preschool camping theme.  Vakantielijstje maken 2, thema camping, rollenspel en hoeken voor kleuters, kleuteridee.nl, preschool camping theme.

Vakantielijstje maken 3, thema camping, rollenspel en hoeken voor kleuters, kleuteridee.nl, preschool camping theme.

 

 Rekenen voor kleuters bij thema camping

Zoek de goede schaduw, kamperen voor kleuters , thema camping, kleuteridee.nl, preschool shadow match, camping theme, free printable.  Maak groepjes van 5, kamperen voor kleuters , thema camping, kleuteridee.nl, Make groups of 5, camping theme, free printable.

Grafiek maken met kleuters, thema camping

Twee versies zijn handig als twee kinderen die naast elkaar zitten deze opdracht maken.

Eenvoudige grafiek voor kleuters, tel de tenten, kleuteridee.nl, Kindergarten math camping game, graphic, free printable.  Eenvoudige grafiek voor kleuters, tel de tenten 2, kleuteridee.nl, Kindergarten math camping game, graphic, free printable.

Camper van groot naar klein voor kleuters, thema camping, kleuteridee.nl, preschool camping theme.

 

Schrijfpatronen voor kleuters bij thema camping

Schrijfpatroon kamperen voor kleuters, thema camping, kleuteridee.nl, preschool writing pattern, camping theme, free printable.  Schrijfpatroon kamperen voor kleuters 2, thema camping, kleuteridee.nl, preschool writing pattern, camping theme, free printable.

 

Hoeken en rollenspel voor kleuters, thema kamperen

Tenten maken in de bouwhoek.

Tenten bouwen in de bouwhoek met kleuters, thema kamperen, kleuteridee.nl

Een camping in de klas

Zet een aantal tentjes in de klas. Slaapmatjes, slaapzakken, kleine stoeltjes en een barbecue zorgen voor een echt kampeergevoel. Ook de koffer in onze hoek wordt dagelijks verschillende keren ingepakt en uitgepakt.

Campinghoek met tentjes, rollenspel en hoeken voor kleuters, kleuteridee.nl, preschool camping theme.

Campinghoek koffer inpakken, rollenspel en hoeken voor kleuters, kleuteridee.nl, preschool camping theme.  Campinghoek met tenten, rollenspel en hoeken voor kleuters, kleuteridee.nl, preschool camping theme.

Een campingwinkel met receptie in de klas

Laat de kinderen allerlei kampeermateriaal meenemen van thuis. Dan richt je samen met de kinderen de winkel/receptie in. Denk aan zaklampen, verrekijkers, slaapmatjes, kratje pils, strandbal, bbq, rubber hamer enz. enz.

Leg ook een aantal campinggidsen bij het loket. Deze kun je gratis aanvragen op internet. Een kassa maakt dat je ook aan een eenvoudige manier van geldrekenen kunt doen met betalen.

Campingwinkel en receptie, rollenspel en hoeken voor kleuters, kleuteridee.nl, preschool camping theme.

Bij de receptie wordt ook ijs verkocht. Alle kinderen maken een ijsje. Deze gaan in de ‘diepvries’ bij de receptie. Voor het raam een papier waar alle ijsjes op staan. Leg in de tenten portemonnees neer met wat geld erin. Dan kunnen er ijsjes en materialen bij de campingwinkel worden gekocht.

Campinghoek receptie, rollenspel en hoeken voor kleuters, kleuteridee.nl, preschool camping theme.  ijsjes maken met kleuters met kleuters, kleuteridee.nl, preschool camping theme.

 

Thematafel ‘de camping’

Leg een stuk kunstgras op de tafel. Zoek allerlei (Playmobil) tentjes, campers, caravans en poppetjes. Laat de kinderen van  huis ook materiaal meenemen. De kinderen kunnen vrij spelen op de tafel, maar je kunt ze ook een opdrachtje geven. Bijv. een plattegrond die ze na moeten bouwen.

Thematafel camping 3, kunstgras, tentjes en playmobilpoppetjes, kleuteridee.nl  Thematafel camping 1, kunstgras, tentjes en playmobilpoppetjes, kleuteridee.nl

Thematafel camping 2, kunstgras, tentjes en playmobilpoppetjes, kleuteridee.nl  Thematafel camping 4, kunstgras, tentjes en playmobilpoppetjes, kleuteridee.nl

 

Puzzels thema camping

Puzzel kamperen , thema camping, kleuteridee , Preschool puzzle, camping theme, free printable.  Puzzel kamperen , thema camping 2, kleuteridee , Preschool puzzle, camping theme, free printable.

 

Knutselen met kleuters, thema kamperen

Wil je een knutselwerkje waar de kinderen meerdere keren kunnen werken, dan is deze collage wat voor jouw groep. De kinderen schilderen tijdens het eerste werkmoment een achtergrond met gras, wolken en bloemen. De dag erna vouwen ze een tent en plakken die op de collage. Van wol en woodsies worden scheerlijnen en haringen gemaakt.  De volgende dag worden er kinderen ingekleurd (voor de kinderen klik hier) en zij worden in en naast de tent geplakt.  Het laatste werkmoment wordt er een slinger met een reeks vlaggetjes gemaakt. Hoe ouder het kind, hoe langer de reeks mag zijn.

Collage thema camping met kleuters, kleuteridee.nl, voor free printables zie de website.

Collage thema camping 6 met kleuters, kleuteridee.nl, voor free printables zie de website.  Collage thema camping 4 met kleuters, kleuteridee.nl, voor free printables zie de website.

Kleurplaatjes voor collage tent. Klik hieronder voor pdf.

kleurplaatjes voor tentcollage voor kleuters, kleuteridee.nl, preschool camping theme.

 

Collage maken: Hoe ziet de camping eruit die jullie groep leuk vindt?

Groepswerk maak je eigen camping met kleuters, thema kamperen, kleuteridee.nl

 

Picto’s matchen met kleuters, thema camping

Een betekenisvolle activiteit, waardoor de kinderen oefenen met de betekenis van borden en picto’s op de camping. De kinderen kunnen de plaatjes uitknippen en bij elkaar zoeken. Ook is het mogelijk om een lijn van de picto naar het juiste plaatje te trekken.

Picto's matchen 1, thema camping, kleuteridee , juf Petra, preschool camping theme, free printable.  Picto's matchen 2, thema camping, kleuteridee , juf Petra, preschool camping theme, free printable.

Picto's matchen 3, thema camping, kleuteridee , juf Petra, preschool camping theme, free printable.

 

Camper op school

Het is ook erg leuk om een camper te regelen naast het plein. De kinderen kunnen dan in groepjes uitleg krijgen over de camper en er een poosje in spelen. Succes verzekerd!

Camper ontdekken met kleuters, thema camping,kleuteridee.nl, preschool camping theme  Camper ontdekken met kleuters 2, thema camping,kleuteridee.nl, preschool camping theme

Camper ontdekken met kleuters 3, thema camping,kleuteridee.nl, preschool camping theme  Camper ontdekken met kleuters 4, thema camping,kleuteridee.nl, preschool camping theme

 

Afsluiting thema ‘de camping’

Laat zoveel mogelijk kinderen een tentje of beach-shelter mee naar school nemen. Zet de tenten samen met de kinderen op. Ze mogen er een hele morgen in spelen. Alle kinderen helpen met opruimen en ervaren zo, hoe druk het voor hun ouders is om weer op te breken van de camping. Sluit de morgen af met een heerlijke barbecue!

Afsluiting project camping met kleuters, kleuteridee.nl.  Afsluiting project camping met kleuters 2, kleuteridee.nl.Afsluiting project camping met kleuters 2, kleuteridee.nl.

Afsluiting project camping met kleuters 3, kleuteridee.nl.  Afsluiting project camping met kleuters 4, kleuteridee.nl.

 

Kritisch luisteren & visuele discriminatie, thema camping

Prachtige set kaarten bij het thema camping. Te gebruiken bij een les kritisch luisteren of een les visuele discriminatie bij kleuters. Voor kritisch luisteren: leg de kaarten op de grond in de kring. Beschrijf als leerkracht één van de achtergronden van de kaarten. De kleuters zoeken de kaart op die de leerkracht beschrijft. Als de kaart gevonden is, wordt een nieuwe achtergrond beschreven. Zo tot alle kaarten op zijn. Voor visuele discriminatie: Leg de kaarten op de grond en laat de kinderen steeds twee kaarten zoeken die bij elkaar horen

Kaartenset visuele discriminatie en kritisch luisteren voor kleuters 5, thema camping, kleuteridee.nl, preschool visual discrimination, camping theme, free printable.

Kaartenset visuele discriminatie en kritisch luisteren voor kleuters 4, thema camping, kleuteridee.nl, preschool visual discrimination, camping theme, free printable.  Kaartenset visuele discriminatie en kritisch luisteren voor kleuters 1, thema camping, kleuteridee.nl, preschool visual discrimination, camping theme, free printable.

Kaartenset visuele discriminatie en kritisch luisteren voor kleuters 3, thema camping, kleuteridee.nl, preschool visual discrimination, camping theme, free printable.  Kaartenset visuele discriminatie en kritisch luisteren voor kleuters 2, thema camping, kleuteridee.nl, preschool visual discrimination, camping theme, free printable.

 

Kleurplaten thema camping voor kleuters

Kleurplaat camping voor kleuters ,thema kamperen, kleuteridee.nl , preschool camping coloring, free printable.