Zeeland

►Interactieve praatplaat
►Interactieve liedlijst
►Taal
►Rekenen
►Schrijven
►Hoeken en rollenspel
►Lied over de provincie Zeeland

►Knutselwerkjes
►Kleurplaten

 Gratis bestanden downloaden van kleuteridee met Dropbox.

 

Interactieve Praatplaat thema Zeeland

Een praatplaat om met kleuters in gesprek te gaan over de provincie Zeeland. Scrol met de muis over de plaat en klik op de linkjes om allerlei informatieve kennis op te doen.
© Deze plaat mag niet op andere websites worden getoond.

Interactieve praatplaat voor kleuters bij thema 'Zeeland', kleuteridee.nl

 

Interactieve liedlijst bij thema Zeeland

Heel veel liedjes bij thema Zeeland, veelal met muziek en beeld om tijdens het leren op het digibord te laten zien. Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de pijltjes om een liedje te zien en te horen.

Interactieve praatplaat voor kleuters bij thema 'Zeeland', kleuteridee.nl   

 

 

Woordkaarten voor kleuters, thema Zeeland

Woordkaarten klederdracht Zeeland voor kleuters, kleuteridee.nl, thema Zeeland, free printable.  Woordkaarten Zeeuwse sport voor kleuters, kleuteridee.nl, thema Zeeland, free printable..

Woordkaarten Zeeland voor kleuters, kleuteridee.nl, thema Zeeland, free printable.  Woordkaarten Zeeuwse lekkernijen voor kleuters, kleuteridee.nl, thema Zeeland, free printable.

 

Zeeuwse leesplankjes, oude en nieuwe versie

Zeeuws leesplankje oud, thema Zeeland voor kleuters, kleuteridee.nl, free printable.  Zeeuws leesplankje, thema Zeeland voor kleuters, kleuteridee.nl, free printable.

 

Zeeuwse huishoek voor kleuters 

Via Westerhoeve kun je een leskist klederdracht huren om te gebruiken in de huishoek. Kijk voor meer gegevens onder deze foto’s.

Themahoek Zeeland, met leskist klederdracht 8, kleuteridee.nl  Themahoek Zeeland, met leskist klederdracht 13, kleuteridee.nl

Themahoek Zeeland, met leskist klederdracht 7, kleuteridee.nl  Themahoek Zeeland, met leskist klederdracht 9, kleuteridee.nl

Themahoek Zeeland, met leskist klederdracht 6, kleuteridee.nl  Themahoek Zeeland, met leskist klederdracht 2, kleuteridee.nl

De leskoffer kan je huren huren bij:
info@westerhoeve4.nl
www.westerhoeve4.nl
Informatie kun je opvragen bij Janny Louws, klederdrachtverhuur.
De prijs is € 35,00 voor 14 dagen.

 

Bruggen bouwen met blokken

Hang een aantal platen van bruggen, inclusief Zeelandbrug en Pijlerdam, op in de bouwhoek. laat de kinderen naar hartenlust bruggen, dammen en tunnels bouwen. Hieronder een paar ontwerpen van mijn kleuters.

Bruggen bouwen met kleuters , kleuteridee.nl  Bruggen bouwen met kleuters 2 , kleuteridee.nl
Bruggen bouwen met kleuters 3 , kleuteridee.nlBruggen bouwen met kleuters 3 , kleuteridee.nl  Bruggen bouwen met kleuters 4 , kleuteridee.nl
Hieronder twee voorbeelden van de Pijlerdam
Bruggen bouwen met kleuters , Pijlerdam , kleuteridee.nl  Bruggen bouwen met kleuters , Pijlerdam 2 , kleuteridee.nl

 

Zeehondenshow in de watertafel

Laat de kinderen een zeehondenshow van Neeltje Jans geven in de watertafel. Gebruik bijbehorende plaat als achtergrond.

Zeehondenshow van Neeltje Jans, themahoek voor kleuters bij thema Zeeland, kleuteridee.nl, met free printable achtegrond.

Zeehondenshow van Neeltje Jans 3, themahoek voor kleuters bij thema Zeeland, kleuteridee.nl, met free printable achtegrond.  Zeehondenshow van Neeltje Jans 4, themahoek voor kleuters bij thema Zeeland, kleuteridee.nl, met free printable achtegrond.

Achtergrond zeehondenshow compleet, watertafel voor kleuters, thema Zeeland, kleuteridee.nl, free printable

 

Themahoek  ‘Het strand van Zeeland’

Maak een strand in de zandtafel. Voor het water gebruik je blauwe folie. Voor het strand en de duinen kun je kinethisch zand gebruiken. Plak op de muur de achtergrond die je hieronder kunt downloaden. Naast playmobil o.i.d. kun je ook een bakje kleine zandvormpjes bij de tafel zetten.

Zeeuwse strand in de zandtafel, themahoek voor kleuters bij thema Zeeland, kleuteridee.nl, met free printable achtegrond.  Zeeuwse strand in de zandtafel 2, themahoek voor kleuters bij thema Zeeland, kleuteridee.nl, met free printable achtegrond.

Zeeuwse strand in de zandtafel 3, themahoek voor kleuters bij thema Zeeland, kleuteridee.nl, met free printable achtegrond.

 

Rekenen met kleuters, thema Zeeland

Zoek de goede schaduw en tel de meeuwen, maak een grafiek.

Zoek de goede schaduw van de meeuwen, thema Zeeland, kleuteridee, Kindergarten math shadow activity, free printable.  Hoeveel meeuwen van elk, meeuwengrafiek, thema Zeeland, kleuteridee, Kindergarten math graphic activity, free printable.

Tel de palen van de golfbrekers, rekenen met kleuters

Tel de palen van de golfbrekers met kleuters, thema Zeeland, kleuteridee, Kindergarten math activity, beach theme free printable.

Van hoog naar laag, rekenen met kleuters

Knip de meeuwen uit en leg ze van hoog naar laag, thema Zeeland, kleuteridee, Kindergarten math activity, free printable.

 Rol en bedek, rekenen met kleuters, thema Zeeland

Rol en bedek 1, rekenen voo kleuters, thema Zeeland, kleuteridee.nl, free printable.  Rol en bedek 2, rekenen met kleuters, thema Zeeland, kleuteridee.nl, free printable.

Rol en bedek 3, rekenen met kleuters, thema Zeeland, kleuteridee.nl, free printable.  Rol en bedek 4, rekenen met kleuters, thema Zeeland, kleuteridee.nl, free printable.

 

Schrijfpatroon zwemmen in de zee en vuurtoren, thema Zeeland

Schrijfpatroon zwemmen in de zee kleuters, thema Zeeland, kleuteridee, Kindergarten writing pattern, beach theme free printable.  Schrijfpatroon vuurtoren kleuters, thema Zeeland, kleuteridee, Kindergarten writing pattern, lighthouse, beach theme, free printable

 

Lied over de provincie Zeeland voor kleuters

Lied over Zeeland voor kleuters, kleuteridee.nl, thema Zeeland, free printable.

 

 

Zeeuwse klederdracht maken met kleuters

Met taartpapier, papier, chenilledraad, plakkertjes en kralen maken de kinderen een collage van zichzelf in Zeeuwse klederdracht.

Een kleuter in Zeeuwse klederdracht 1, kleuteridee.nl  Een kleuter in Zeeuwse klederdracht 2, kleuteridee.nl

Zeeuwse knoop maken van klei en kralen

Kleuters maken de Zeeuwse knoop, kleuteridee.nl  Kleuters maken de Zeeuwse knoop 2, kleuteridee.nl

Kleuters maken de Zeeuwse knoop 3, kleuteridee.nl

 

Zeeuwse vlag maken met kleuters, vlaggenlijn

Alle kleuters kleuren een vlag. Met alle vlaggen bij elkaar aan een touw, krijg je een leuke Zeeuwse vlaggenlijn. In de te kleuren vakken staat een rondje met de juiste kleur.

Kleuters maken de Zeeuwse vlag, vlaggenlijn, kleuteridee.nl  Zeeuwse vlaggenlijn,ieder kind maakt een vlag, thema Zeeland voor kleuters, kleuteridee.nl, free printable.

Kleuters maken de Zeeuwse vlag, kleuteridee.nl

 

Collage met Pijlerdam  of Zeelandbrug maken met kleuters

Dit is een collage waar de kinderen drie of vier keer aan kunnen werken. Eerst wordt de achtergrond geverfd. Vervolgens wordt de Pijlerdam of Zeelandbrug er met papier op geplakt. Dan kleuren de kinderen een boot, surfplank od duiker. Deze kleurplaat wordt op de collage geplakt. Het geheel kan afgemaakt worden met plakfiguren.

Kleuters maken de Zeelandbrug 3, thema Zeeland , kleuteridee.nl  Kleuters maken de Zeelandbrug 2, thema Zeeland , kleuteridee.nl

Kleuters maken de Pijlerdam 2, thema Zeeland , kleuteridee.nl  Kleuters maken de Pijlerdam 3, thema Zeeland , kleuteridee.nl

Kleuters maken de Zeelandbrug 1, thema Zeeland , kleuteridee.nl  Kleuters maken de Pijlerdam, thema Zeeland , kleuteridee.nl

 

Poppetjes in Zeeuwse klederdracht knutselen

Van ouderwetse wasklemmen kun je deze grappige poppetjes maken. De kinderen kleuren de onderkleding en het haar gewoon met stift. Met een fineliner wordt het gezicht getekend en de ogen worden gemaakt van kleine wiebeloogjes. De kap is gemaakt van een stukje taartpapier, de beukjes van gekleurd plakband, de armen van chenilledraad, de klompen van gele klei en de schorten van een lapje stof. De mannen hebben haar van schapenwol, een halsdoek van een wollen draad, een jasje en hoedrand van zwart vilt. de zwarte bol van de hoed is de bovenkant van de wasklem die zwart is gekleurd.

Zeeuwse klederdracht knutselen met kleuters, kleuteridee.nl  Zeeuwse klederdracht knutselen met kleuters 2, kleuteridee.nl

 

Zeeuwse schortenstof, patronen en reeksen

Kleuters maken het motief voor een Zeeuws schort 2, kleuteridee.nl  Kleuters maken het motief voor een Zeeuws schort, kleuteridee.nl

 

Bolussen kleien

Laat de kinderen uit één stuk klei een lange rol rollen. Daarna draaien ze er een bolus van. Als de bolus is opgedroogd, kan hij worden geverfd. Bestrooi de nog natte bolus met bruin en glinster zand.

Bolussen kleien met kleuters, thema Zeeland, kleuteridee.nl  Bolussen kleien met kleuters 2, thema Zeeland, kleuteridee.nl

 

Kleurplaten bij thema Zeeland

Zeilboot, kleurplaat voor kleuters, thema Zeeland, kleuteridee.nl, Sail, coloring page, free printable.Zeilboot, kleurplaat voor kleuters, thema Zeeland, kleuteridee.nl, Sail, coloring page, free printable.  Duiker onder water, kleurplaat voor kleuters, thema Zeeland, kleuteridee.nl, Scuba diver, coloring page, free printable.  Vliegeren, kleurplaat voor kleuters, thema Zeeland, kleuteridee.nl, kite coloring page, free printable.