Verteldobbelstenen

Gratis bestanden downloaden van kleuteridee met Dropbox.

 

Verteldobbelstenen

Verteldobbelstenen kunnen op allerlei manieren worden gebruikt en ingezet bij kleuters.

Allereerst kan met de dobbelsteen op een speelse wijze de woordenschat (bv. rond een thema) van het kind geoefend worden. Iemand gooit de dobbelsteen en de kinderen benoemen het plaatje wat boven komt.

Ook is het mogelijk om de zinsbouw te oefenen. De kinderen maken om de beurt een zin over het plaatje wat verschijnt nadat de dobbelsteen gegooid is.

Het is erg leuk om met de groep een verhaal te maken. Het eerst kind dat aan de beurt is maakt een zin met het plaatje. Het tweede kind met een volgend plaatje, maar de zin moet wel aansluiten bij de zin van de vorige leerling. Zo maak je met de groep een echt verhaal.

Je kunt ook twee dobbelstenen tegelijk gooien. De kinderen moeten dan beide woorden in hun zin gebruiken. Dit geeft veel plezier!

Hieronder vind je leuke dobbelstenen. Klik op de afbeelding voor de grote versie. De illustraties zijn van Phillip Martin. Het zijn vrij forse dobbelstenen. Heb je kleinere nodig, verklein ze dan op het kopieerapparaat.

verteldobbelsteen winter, kleuteridee.nl, free printable.  verteldobbelsteen Noordpool, kleuteridee.nl, thema Noordpool  verteldobbelsteen werkwoorden, kleuteridee.nl, free printable

Verteldobbelsteen winter                    Verteldobbelsteen Noordpool               Verteldobbelsteen werkwoorden

 

verteldobbelsteen muziekinstrumenten 1, kleuteridee.nl, free printable  verteldobbelsteen muziek 1, kleuteridee.nl, free printable  verteldobbelsteen ziek zijn, kleuteridee.nl, free printable

Verteldobbelsteen instrumenten          Verteldobbelsteen muzikanten            Verteldobbelsteen ziek zijn