Ridders

►Interactieve praatplaat
►Interactieve liedlijst
►Spellenpakket
►Taal
►Rekenen
►Schrijven
►Bouwkaarten voor kastelen

Interactieve praatplaat voor kleuters, thema ridders en kastelen

Allerlei video’s voor kleuters bij het thema ridders en kastelen. Scrol over de afbeelding om de linkjes te zien en klik op de stippen om een video te zien en te horen.
© Deze plaat mag niet op andere websites worden getoond.

Fullscreen

 

Interactieve liedlijst, thema ridders

Fullscreen

 

Spellenpakket ridders

Word een ridder, trek je zwaard, wat is de prinses jou waard?

Zeven spannende, educatieve spellen voor kleuters bij het thema ‘ridders’. Met doelen uit de ‘Leerlijnen Jonge Kind’. Door het spelen van de spellen oefenen de kids o.a. tellen en getalbegrip, auditieve klanken, letters, woordbeeld, begrippen ‘kort, lang, langer, even lang’, visuele waarneming en reeksen. De spellen kunnen gebruikt worden in taal-en rekenhoek, als werkje tijdens de werkles of gewoon op een gezellig ridderfeestje.

spellenpakket ridders en kastelen, kleuteridee  spellen van het spellenpakket ridders en kastelen, kleuteridee.

Tijdens het eerste spel moeten de spelers hun ridder zo snel mogelijk compleet maken. Een eenvoudig spel vol tellen en getalbeeld.
Het  tweede spel is een ridder & prinsessenmemory. Oplettendheid en geheugen spelen hierbij een rol. Het is een spel met de schaduwvariant van de kaarten
De kinderen kunnen ook een echt riddergevecht spelen. Wie het langste zwaard heeft staat voor. Wie zal de overwinning halen? Ondertussen vergelijken ze lengtes en gebruiken begrippen als: langer, korter, even lang, langste en kortste.
Bij spel vier moet de ridder zo snel mogelijk de prinses redden en in veiligheid brengen. Lastig als je eerst met de dobbelsteen bepaalde aantallen moet gooien.
Wie kan met het spel ‘kastelen bouwen’ het kasteel met de hoogste score bouwen? In dit spel komen de letters van het woord kasteel langs. Maar ook naleggen en punten tellen komen aan bod.
Bij ‘De edelstenen op de kroon’ wordt het leggen van reeksen geoefend. Er zijn veel differentiatiemogelijkheden bij dit spel.
Bij ‘De p van prinses’ draait alles om de letter p. Hoor je deze letter aan het begin, aan het eind of in het midden van het woord?

 

Woordkaarten voor kleuters, thema ridders en kastelen

Woordkaarten 1 thema ridders voor kleuters, kleuteridee, Preschool knights theme, free printable.  Woordkaarten 2 thema ridders voor kleuters, kleuteridee, Preschool knights theme, free printable.

 

Rekenen met kleuters, thema ridders

rekenen met kleuters, zwaarden meten, thema ridders, kleuteridee.  rekenen met kleuters, zoek hetzelfde kasteel, thema ridders, kleuteridee, free printable.

 

Schrijfpatronen voor kleuters, thema ridders

schrijfpatroon nar, thema ridders, kleuteridee, free printable.  Rekenen met kleuters, thema ridders

 

Tien bouwkaarten voor kastelen

Bouw kastelen, groot en sterk, pak je blokken, aan het werk!

Tien bouwvoorbeelden om kastelen te bouwen voor kleuters. De kaarten kunnen worden gebruikt in de bouwhoek of bij het bouwen met kleine blokjes. Er is ook een vel blokken bijgevoegd om uit te knippen en een lege bouwkaart. Zo kan er ook aan de tafels onder de werkles gebouwd worden. Met doelen uit de ‘Leerlijnen Jonge Kind’.

De kaarten hebben een oplopende moeilijkheidsgraad. Er worden veel lesideeën aangereikt ook voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong.

Voorkant pakket bouwkaarten kastelen, kleuteridee.nl  Bouwkaart kastelen 1, thema ridders, kleuteridee, Kindergarten knights theme.

Teken een kasteel

Teken een kasteel, draw a castle, kleuteridee